Veelgestelde vragen

Alle vragen die wij krijgen van onze klanten

Betrouwbaar

Vakmanschap

Kwaliteit

Vragen over binnenschilderwerk

Wat is het beste moment om binnenschilderwerk te doen?

Binnenschilderwerk kan bijna altijd. Maar wij voeren dat bij voorkeur uit in de wintermaanden: november, december, januari, februari en maart. Op die manier kunnen we alle tijd voor u maken. Vanaf maart t/m oktober zijn we volop bezig met schilderwerk in ons drukke buitenseizoen.

Wat zijn de belangrijkste dingen om te overwegen voordat ik begin met schilderen?

Ziet u bij uw woning vlekken op de kozijnen of kale delen bij de handgrepen van een deur of wilt u gewoon uw woning opfrissen. Maar misschien heeft u ook wel last van scheurvorming in de hoeken van de wanden en plafonds en wilt u daarvan af. Nou, dan is het tijd om te gaan schilderen. Van tevoren is het verstandig om met ons te gaan overleggen wat u precies gedaan wilt hebben. Dan kunnen we het beste plannen en proberen we de overlast in uw huis waar mogelijk tot een minimum te beperken.

Hoe wordt de juiste verf gekozen?

Bij het kiezen van het juiste product is het belangrijk om te overwegen wat voor soort oppervlak we gaan schilderen en wat voor soort verf het beste zal werken bij uw woning. Sommige verfsoorten zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor hout, terwijl andere beter werken op stucwerk, plafonds of metaal. Binnen gebruiken kras-en stootvaste verf op waterbasis. De voordelen zijn dat het vlot droogt en het geen sterke verfgeur achterlaat.

Hoe bereid ik de ondergrond voor?

Om de ondergrond goed voor te bereiden is het belangrijk om het schilderwerk eerst te reinigen. Met name huidvetten moeten goed verwijderd worden van deuren, trappen en kozijnen. Daarna gaan we het zorgvuldig schuren en eventuele oneffenheden worden gerepareerd. Dit alles zal helpen om een glad en egaal oppervlak te creëren waarop de verf goed kan hechten en we een mooie eindlaag krijgen.

Hoe verf ik een muur of plafond?

Om een muur of plafond te schilderen is het belangrijk om de omgeving goed af te dekken om spetters en vlekken te voorkomen. Veelal gebruiken we een matte latex met een streeploos karakter.

Vragen over buitenschilderwerk

Wat zijn de belangrijkste dingen om te overwegen voordat ik begin met schilderen?

Ziet u bij uw woning een aantal gebreken zoals vale onderdorpels, scheuren, kale delen en of afbladderende verf dan is het de hoogste tijd om onderhoud te laten plegen.
Het is verstandig om niet te laat in het zomerseizoen te bellen omdat de planning anders vol zit.

Hoe wordt de juiste verf gekozen?

Bij het kiezen van het juiste product is het belangrijk om te overwegen wat voor soort oppervlak we gaan schilderen en wat voor soort verf het beste zal werken bij uw woning. Sommige verfsoorten zijn bijvoorbeeld beter geschikt voor hout, terwijl andere beter werken op stucwerk, plafonds of metaal. Voor buiten gebruiken we vaak hoogglansverf op terpentinebasis. Dit is een duurzaam verfsysteem, heeft een grote onderhoudsinterval en is UV-bestendig met goed glansbehoud.

Hoe bereiden we de ondergrond voor voor buitenschilderwerk?

Om de ondergrond goed voor te bereiden is het belangrijk om het schilderwerk eerst te reinigen. Mos, alg en vuil moet goed verwijderd worden. Daarna gaan we het zorgvuldig schuren. Ook de kitranden van de beglazing gaan we waar nodig herstellen en eventuele oneffenheden worden gerepareerd. Dit alles zal helpen om een glad en egaal oppervlak te creëren waarop de verf goed kan hechten en we een mooie glans krijgen van de eindlaag

Wat is het beste moment om buitenschilderwerk te doen?

Het beste moment om buitenschilderwerk te doen in de maanden maart t/m oktober. Echter dit is afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid van de omgeving en het dauwpunt. We kunnen schilderen wanneer de temperatuur tussen de 0 en 30 graden Celsius is en wanneer de luchtvochtigheid lager dan 90% is.

Vragen over houtrotherstel

Wat is houtrot en hoe ontstaat het?

Houtrot is het proces waarbij hout wordt aangetast door schimmels of bacteriën. Houtrot kan ontstaan als gevolg van blootstelling aan vocht of vochtigheid, wat kan leiden tot het uiteenvallen en verzwakken van het hout.

Hoe kan ik houtrot herkennen?

Er zijn verschillende manieren om houtrot te herkennen, afhankelijk van het stadium waarin het zich bevindt. In het beginstadium kan houtrot zich manifesteren als zacht of pluizig hout, dat gemakkelijk kan worden weggescheurd of afgekrabd. In een verder gevorderd stadium kan houtrot zich manifesteren als kleine sporen op het houtoppervlak, of als grote, gatenachtige plekken.

Hoe kan ik houtrot repareren?

Er zijn verschillende manieren hoe we houtrot kunnen repareren, afhankelijk van het stadium waarin het zich bevindt en hoe ernstig het is. In het beginstadium kan houtrot worden gerepareerd door het aangetaste hout te verwijderen d.m.v. frezen en het te vullen met een epoxymiddel. Wanneer de problemen groter zijn dan kan het nodig zijn dat we een deelvervanging moeten doen met nieuw hout. Zo bent u definitief van houtrotproblemen verlost. Het is belangrijk om te weten dat het aanbrengen van een beschermende lak of verf niet hecht op rot hout. Dus het is belangrijk om de oorzaak van het houtrot te zoeken en op te lossen.

Houtrot laten herstellen, bekijk de mogelijkheden

Kan ik houtrot voorkomen?

Er zijn een aantal manieren om houtrot te voorkomen, zoals:

 • Het hout goed behandelen met een goed verfsysteem
 • Het hout regelmatig inspecteren op tekenen van houtrot en de oorzaak ervan aanpakken voordat het erger wordt.

Vragen over beglazing

Wat is beglazing?

Beglazing is het plaatsen of vervangen van ramen of deuren met glas.

Wat zijn de verschillende soorten beglazing?

Er zijn verschillende soorten beglazing, zoals enkel glas, gefigureerd (decoratief) glas, dubbel glas, driedubbel glas, Dubbel glas wordt ook wel vaak HR++ glas genoemd. Elke soort glas heeft specifieke eigenschappen die bepalen hoe goed het isoleert en hoeveel licht het doorlaat.

Waarom zou ik beglazing overwegen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen beglazing overwegen, zoals:

 • Het verbeteren van het energielabel van de woning.
 • Het verminderen van lawaai van buitenaf.
 • Het verbeteren van de beveiliging van een huis door het plaatsen van steviger glas.
 • Het verbeteren van de uitstraling van een huis door het plaatsen van glas met een mooier uiterlijk.
 • Beter leefcomfort van de woning.
 • Geen condens problemen meer aan de binnenzijde.

Nieuwe beglazing nodig? Bekijk de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten van beglazing?

De kosten van beglazing kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort glas dat wordt gebruikt, de grootte van de ramen of deuren en de locatie van het huis. Bent u serieus geïnteresseerd? Neem dan contact op en dan gaan we kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

Vragen over behang & renovlies

Wat is behang?

Behang of Renovlies is een soort papier dat wordt gebruikt om muren of eventueel plafonds te bedekken. Het wordt gelijmd met behangplaksel.

Behanger nodig? Bekijk de mogelijkheden.

Wat is Renovlies?

Renovlies is een behangsoort dat is aangebracht op een vlies en is een van de vele soorten glasvezelbehang. Het wordt gebruikt bij renovatie of wandafwerking om scheuren, krimpscheuren en oneffenheden op en in muren te verbergen. Ook wordt het veel gebruikt in nieuwbouwwoningen omdat het de wanden beschermt tegen deuken in het stucwerk.

Wat zijn de verschillende soorten behang?

Er zijn verschillende soorten behang zoals papierbehang, vliesbehang, vinylbehang en fotobehang. Elke soort behang heeft specifieke eigenschappen en kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het creëren van een bepaald patroon of het toevoegen van textuur aan een muur.

Waarom zou ik behang overwegen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen behang overwegen, zoals:

 • Het toevoegen van kleur en stijl aan een ruimte.
 • Het maskeren van oneffenheden op een muur.
 • Het verbeteren van de akoestiek van een ruimte door het toevoegen van textuur en papier aan een muur.

Wat zijn de kosten van behang?

De kosten van behang kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort behang dat wordt gebruikt, de hoeveelheid behang die nodig is en de tijd die nodig is om het behang aan te brengen.

Vragen over onze werkwijze

Kan iedereen om een offerte vragen?

Voordat u in contact komt met een bedrijf bent u als klant kritisch welk bedrijf bij u past en waar u een goed gevoel bij heeft. En dat is terecht omdat het om iets waardevols gaat zoals uw woning. In ons geval zijn wij ook op zoek naar onze juiste klik met een klant. Wij gaan dus niet overal strooien met offertes maar willen graag in contact komen met serieuze klanten welke op zoek zijn naar een betrouwbare relatie.

Hier kunt u een offerte aanvragen

Wat is dan de route om werk uit te laten voeren?

Na contact brengen we allereerst samen in kaart wat er precies gedaan moet worden. Tijdens dat gesprek bij u thuis leggen we uit hoe we het beste ons werk kunnen uitvoeren. Vervolgens wordt er een begroting/offerte gemaakt. Na akkoord kunnen de werkzaamheden gestart worden.

Wanneer bent u aan de beurt?

In onze planning is het simpel. Wie het eerst komt, is het eerst aan de beurt. Nieuwe opdrachten komen achteraan in de rij. Wel houden we een aantal plekjes vrij voor noodgevallen of acute zaken. In de zomer kan de wachttijd langer duren voor buitenschilderwerk dan voor binnenschilderwerk. Houdt daar dus rekening mee tijdens de aanvraag.

Laat Barend schilderwerken jou helpen!

Ons bedrijf bestaat uit professionals die de vakopleiding voor schilders hebben gevolgd. Mede daardoor en door onze jarenlange ervaring kunnen we onze klanten vakmanschap bieden.

Petra wijkstra

Wat een vakmensen!
Schade wat veroorzaakt was door ander bedrijf, en repareren van houtrot fantastisch hersteld, en mooi overgeschilderd..
Meerkosten over de offerte worden netjes overlegd, geen verassingen achteraf.
Compleet tevreden, vaste schilder gevonden!