Houtrotherstel

Heb jij hulp nodig bij houtrotherstel? Laat ons jou helpen!

Betrouwbaar

Vakmanschap

Kwaliteit

houtrot herstellen

Houtrotherstel gewenst? Misschien is je pand aangetast en wil je als eigenaar deze (on)zichtbare gebreken graag oplossen. Al helemaal als de woning is aangetast door houtrot of openstaande verbindingen. Een houtrotreparatie is dan de ideale oplossing. Alleen zo kom je van houtrot af en weet je zeker dat het niet snel meer terug zal komen. Wij kunnen op een vakkundige en zorgvuldige wijze houtrot repareren. Dit komt doordat wij gecertificeerd en opgeleid RepairCare applicator zijn. RepairCare is een houtreparatieproduct voor de professionele markt. Dit product is duurzaam elastisch en vochtbestendig, waardoor reparaties nooit meer stuk gaan. Zet ons direct in voor jouw houtrotherstel of lees verder voor meer informatie over onze werkwijze.

Waarom houtrot repareren

Houtrotherstel is noodzakelijk wanneer je te maken hebt met houtrot. Deze schimmel vreet namelijk aan het hout, waardoor scheuren en kraters ontstaan. Deze worden steeds groter en zullen zich op den duur over het hout verspreiden. Hierdoor wordt het hout minder sterk. Dit kan zeer gevaarlijk zijn. Stel dat je een houten schuur hebt, dan kan dit ervoor zorgen dat de schuur instort. Ook kan houtrot de fundering van je huis aantasten. Gelukkig kan Barend Schilderwerken dit middels houtrotreparatie verhelpen. Ook goed om te weten: het repareren van kozijnen is tot wel 90% milieuvriendelijker dan het vervangen hiervan. Wij raden daarom altijd een kozijnreparatie aan.

De voordelen van houtrotherstel

Laat je houtrot repareren door Barend Schilderwerken, dan gaan wij te werk met RepairCare. Deze methode heeft verschillende voordelen te bieden, namelijk:

 1. Met repareren bespaar je handenvol geld – tot wel 90% van de kosten bij vervanging.
 2. Repareren veroorzaakt veel minder overlast dan kozijnvervanging, waarbij kozijn en ruit verwijderd moeten worden. De werkzaamheden kunnen bovendien vanuit buiten uitgevoerd worden.
 3. Bij reparatie is er de minste kans op beschadigingen, zoals het stucwerk aan de binnenzijde, tegelwerk, vensterbanken, enzovoort.
 4. Tenslotte help je het milieu een handje door te kiezen voor houtrotreparatie. Door te voorkomen dat gezond hout onnodig weggegooid wordt, maar ook omdat de toepassing van kunststof kozijnen het milieu bespaart.
 5. Onderzoek van CE Delft toont aan dat het repareren van een kozijn veel milieuvriendelijker is over de complete levensduur. De ‘winst’ aan CO2-besparing loopt zelfs op tot meer dan 90%.
houtrot kozijn herstellen Groningen

Hulp nodig bij Houtrotherstel?

Ons bedrijf bestaat uit professionals die de vakopleiding voor schilders hebben gevolgd. Mede daardoor en door onze jarenlange ervaring met houtrotherstel kunnen we onze klanten vakmanschap bieden.

Dit hebben wij te bieden

Laat je jouw houtrotreparatie aan Barend Schilderwerken over, dan kun je bij ons altijd rekenen op meer voordelen dan elders. Denk aan de volgende voordelen:

 • Kwaliteit: wij zorgen altijd voor kwalitatief houtrotherstel.
  Nette afwerking: wij gaan zorgvuldig te werk en zorgen voor een nauwkeurige houtrotreparatie.
 • Duurzaam: wij leveren duurzaam schilderwerk en maken duurzame keuzes.
  Korte lijnen: wij zijn geen groot schildersbedrijf en staan bekend om onze korte lijnen.
 • Betrouwbaar: wij zijn betrouwbaar en komen onze afspraken na.
 • Vakmanschap: wij hebben jarenlange ervaring en kunnen daardoor echt vakmanschap garanderen.

Contact opnemen

Snel houtreparatie gewenst? Neem dan direct contact met op met Barend Schilderwerken, zodat wij het het houtrot kunnen repareren. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via (tel) of een mail sturen naar (mail). Ons team staat voor je klaar. Vraag gerust meer informatie bij ons aan of maak meteen een afspraak om het houtrot te laten verhelpen. Zet ons nu in voor jouw houtrotherstel zodat je snel van het houtrot af bent!

Petra wijkstra

Wat een vakmensen!
Schade wat veroorzaakt was door ander bedrijf, en repareren van houtrot fantastisch hersteld, en mooi overgeschilderd..
Meerkosten over de offerte worden netjes overlegd, geen verassingen achteraf.
Compleet tevreden, vaste schilder gevonden!

Houtrotherstel projecten

Wil je een goed beeld krijgen van wat wij allemaal kunnen op het gebied van houtrotherstel? Hierbij een overzicht van recente projecten waarbij wij zijn ingeschakeld.